Què podem fer per ajudar el planeta?


Aquest primer trimestre, l’alumnat de 3r, dins de l’àrea de Medi Natural, ha estat treballant un projecte que porta per títol “Què podem fer per ajudar el planeta?”.  Un cop feta una pluja d’idees inicial, van decidir crear un punt de reciclatge per cada aula de 3r. A mesura que va anar avançant el projecte i que els nens i nenes es van anar formant com a experts en la matèria, van creure convenient implicar tota la comunitat educativa, i per aquest motiu, durant la Setmana de la Ciència, van exposar uns anuncis que ells mateixos havien pensat i gravat, tot fomentant el reciclatge a l’escola. Arrel d’aquests anuncis, altres cursos van voler sumar-se a la iniciativa de crear un punt de reciclatge dins l’aula, i així ho han fet. A més a més, després d’una reunió dels delegats de Cicle Mitjà amb la coordinadora de Primària, els alumnes de 3r van rebre l’encàrrec de fomentar i crear un punt de reciclatge al pati de l’escola. Per això, han estat dissenyant i elaborant uns cartells que aniran col·locats als contenidors i que serviran per diferenciar les deixalles que van a cada brossa. A la vegada, han creat uns cartells divulgatius per tenir cura dels lavabos del pati i animar a tothom a reciclar.

A través d’aquest projecte han pres més consciència de la que tenien i estan il·lusionats per ser els promotors d’iniciar la separació dels residus al pati de l’escola.

Us animem a prendre consciència i, en tornar de les vacances de Nadal, començar a reciclar dins l’escola, així com ja ho fan fora de l’àmbit escolar. Cada granet de sorra és important per frenar el canvi climàtic.

A continuació us deixem un recull de les fotografies que hem anat fent, i els anuncis que es van exposar durant la Setmana de la Ciència.