Marta Campanyà, guanyadora Concurs Creajove 2018


L’alumna Marta Campanyà i Martí va ser la guanyadora de l’edició d’enguany del Concurs Creajove, en la Categoria Idea més Creativa. La Marta és estudiant de segon de Batxillerat de l’escola. La seva companya de classe Núria Mascaró va quedar finalista de la mateixa Categoria.
El projecte guanyador fou el que la Marta va anomenar “Repaper” que, en paraules de la guanyadora, “consisteix en la creació d’una tinta d’impressora obtinguda a partir d’una fórmula química que s’autoelimina progressivament passades les 48 hores. El client al seleccionar l’opció “imprimir amb Repaper” manarà que l’article s’imprimeixi amb la tinta en qüestió i que per tant, l’escrit s’autoelimini al cap de 48 hores. El producte és útil quan es tracta d’un document que s’ha de llegir i seguidament, llençar. Com ara en certes reunions, classes, exposicions i un gran etcètera. Funciona en tres passos bàsics: imprimir, llegir i col·locar el paper a la impressora de nou. Mitjançant la utilització d’aquesta tinta, el client pot arribar a estalviar grans quantitats de paper fet que si s’implanta en diversos llocs generarà un gran impacte en el medi ambient.
Repaper no cobreix cap necessitat en concret sinó que està pensat per contribuir a contrarestar les despeses de paper i així reduir la tala d’arbres en la mesura del possible. És a dir, el nostre projecte té com a principal objectiu preservar el medi ambient. Per tant, tothom qui vulgui col·laborar a millorar el nostre entorn té a disposició el producte en qüestió. Resulta útil tant per comunitats com per particulars, concretament les persones que freqüentment imprimeixin documents i els llencin una vegada els hagin usat, ja que estalviaran paper i vetllaran per un món sostenible.”
Al concurs Creajove d’enguany, s’hi va presentar tot l’alumnat d’Economia de Batxillerat i de quart d’ESO que va assistir a la Jornada de l’Emprenedor el dia 11 d’abril.