Estada a Brighton


L’alumnat de la promoció de Mediona, acompanyat dels professors Rosheen Quinlan i Arnau Cobo va participar d’un projecte d’immersió lingüística al Regne Unit durant una setmana.
L’aventura s’iniciava el 17 de març a l’aeroport de Barcelona amb destinació a Brighton, a la costa sud d’Anglaterra al comtat d’East Sussex . El primer que van notar en arribar fou un fred intens que els acompanyaria durant tota la setmana, més intens els primers dies.
Des de Brighton i després de les explicacions inicials sobre el funcionament del projecte d’immersió que estaven a punt de començar, van ser recollits per les famílies d’acollida i amb elles es van traslladar a municipis propers, com Portslade, Southwick i Hove.
Després de la primera nit amb la família, van passar el diumenge de visita turística per Londres. Una visita freda, gèlida i molt ràpida per visitar els principals punts d’interès de la capital britànica. Tot l’alumnat es va quedar amb ganes de més ciutat, se’ls va fer curta la visita perquè el guia que els acompanyava els la va fer molt agradable.
El dilluns començaven l’experiència d’immersió acadèmica a l’escola Burgess Hill Academy que havia de durar fins divendres. Allà van conèixer els seus respectius buddies que els acompanyarien fins al final de la setmana i allà van seguir l’horari regular de classes de diferents assignatures. Els va sorprendre la poca consideració de l’alumnat de l’escola anglesa cap al seu professorat.
Les tardes acostumaven a trobar-se tots junts a Brighton per fer diverses activitats lúdiques i des d’allà marxaven en tren cap a les seves respectives destinacions amb les famílies d’acollida. En na d’aquestes tardes van celebrar l’aniversari del Ricard Mata que complia 16 anys. Aquest company havia tingut la gentilesa de preparar un mapa compartit per a tot el grup per facilitar l’orientació en les tres localitats en què es repartien els grups de Mediona.
Tot l’alumnat està d’acord a valorar l’experiència de manera molt positiva en diversos aspectes. A la majoria els va servir per millorar notablement l’anglès oral, per guanyar autonomia i haver de superar situacions diverses sense l’ajut directe d’un adult i a tots i totes, l’estada els ha fet guanyar cohesió en el grup i major confiança. L’han valorat amb un excel·lent.
La Mariona Martín, de Mediona A s’expressava en aquest sentit:
“L’estada a Anglaterra no podria haver anat millor. La majoria de les famílies van ser molt amables amb tots nosaltres, vam millorar el nostre nivell d’anglès i vam conèixer una nova cultura molt diferent a la nostra. Vam fer alguns amics a l’escola i vam tenir l’oportunitat de veure el diferent sistema educatiu que hi ha al Regne Unit. A més, vam poder visitar la ciutat de Londres el segon dia de l’estada i tot i que el temps no ens va acompanyar gens ja que va fer molt de fred i va nevar tot el dia, vam gaudir molt del dia.
El que més em va agradar de la setmana van ser els transports amb bus i tren que fèiem cada dia ja fos per anar a l’escola o a la ciutat de Brighton a les tardes o bé tornar cap a casa a l’hora de sopar.
Una anècdota que ens va passar a 4 nenes que érem veïnes va ser que ens vam perdre diverses vegades. El sistema de transport públic a Anglaterra està molt ben organitzat i per sort, cada 10 o 20 minuts passa el mateix bus. El que ens va passar va ser que vam agafar un bus que no era i mentre el bus anava parant vèiem que aquelles parades no ens sonaven de res però vam decidir seguir ja que la nostra encara no havia arribat fins que vam acabar en una altra ciutat, vam baixar i més tard vam agafar el bus adequat. Tot i així, mentre esperàvem aquest segon bus, anàvem preguntant a tots els conductors dels busos que passaven si paraven a la nostra parada, finalment, el bus va parar davant nostre i abans de preguntar, el conductor ja ens va reconèixer i ens va dir que pugéssim. Van ser moments estressants però alhora molt divertits i graciosos per la situació.”