El grup de quart d’ESO pren part en el programa Escola Empresa


El programa, elaborat conjuntament amb el Departament d’Ensenyament, se centra en la trobada entre l’alumnat i una persona que dirigeix la pròpia empresa que els explicarà la seva vivència. La conversa amb aquesta persona i la reflexió sobre la seva motivació i dia a dia ajudarà els i les estudiants a visualitzar aspectes de la vida a l’empresa i del seu paper en la societat des d’una perspectiva diferent a la que és habitual.
Un directiu de primer nivell de l’empresa Robotix va oferir a l’alumnat de 4t d’ESO una interessant xerrada que va consistir en establir un diàleg d’una hora aproximada amb els estudiants que no tenia la pretensió d’incloure conceptes acadèmics sobre empresa ni sobre economia o organització d’empreses.
El diàleg es va iniciar després d’una breu presentació del ponent, seguin l’estructura següent:

1 – L’empresa en la societat:
A través de la participació dels alumnes, es mostrava la presència de les empreses en el nostre dia a dia.
2 – La meva empresa en la societat.
El ponent va presentar la seva empresa fent èmfasi en els aspectes que afecten a la societat i a la vida diària de les persones usuàries.
3 – Què és ser empresari?
A través de la seva vivència personal, en un diàleg amb els alumnes, el ponent va transmetre el dia a dia i els aspectes fonamentals en el paper de l’empresari o el directiu.
4– Les habilitats de l’empresari:
A través de la participació dels alumnes, es mostrà les habilitats que des de FemCAT s’assenyalen com distintives de l’empresari o el directiu.
5 – Torn de preguntes i respostes.