Creajove a l’escola


L’alumnat  de quart d’ESO de l’ optativa d’Emprenedoria ha realitzat el taller Creajove. L’equip tècnic del Servei de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Vilafranca ha vingut al nostre centre per realitzar-lo.

L’activitat s’ha fet el matí del  dia 4 d’octubre i l’alumnat ha treballat els comportaments emprenedors (les actituds i les aptituds emprenedores), la generació d’idees de negoci i l’estratègia comercial.

També se’ls han exposat les bases per participar al Concurs Creajove, en la secció d’ idea més creativa.

En el taller s’explica què significa Emprenedoria, com són els emprenedors i les emprenedores actualment, amb exemples  a nivell global i a nivell comarcal, les habilitats emprenedores (creativitat, iniciativa, originalitat, perseverança, responsabilitat, comunicació, superació, passió etc…). S’ha fet un incís sobre la tolerància al fracàs i la necessitat d’integrar el fracàs com una experiència, entenent que qui no arrisca no guanya; els viatges de 1000 quilòmetres comencen amb el primer pas. Intentar alguna cosa encara que no funcioni és positiu, es guanya amb experiència.

El taller ha aportat  estris per generar Idees a partir dels canvis de la societat (tecnològics, especialment però també cal considerar els canvis en relació a la consciència mediambiental), a partir de l’observació d’una mancança o necessitat a la societat; generar idees a partir de convertir hobbies o qualitats pròpies en idees de negoci, també s’ha desenvolupat en el taller. Innovar és el més complicat però intentar millorar pot ser una bona manera de generar idees.

S’aporten conceptes com el d’economia circular en contraposició de l’economia lineal vinculat al reciclatge i el reaprofitament de recursos, i altres conceptes com l’emprenedoria social ( intentar millorar les condicions d’un col·lectiu desafavorit concret).