Creajove 2016


L’equip tècnic del Servei de Promoció econòmica de l’Ajuntament de Vilafranca es desplaçà els dies 7 i 8 de novembre a  l’escola, concretament a les aules de quart d’ESO i 1r de Batxillerat  per impartir el Taller Creajove. En cada una de les aules, el taller durà aproximadament dues hores, al llarg de les quals es treballaren comportament emprenedors (actituds i aptituds emprenedores), generació d’idees de negoci i estratègia comercial.

Es va animar a l’alumnat d’ambdós cursos a participar al Concurs Creajove d’enguany.

L’alumnat d’Economia de 4t d’ESO i l’alumnat de les modalitats de Ciències i Tecnologia i el grup d’Humanitats i Ciències socials participarà en  la categoria d’idea creativa reservada a Secundària. La presentació de candidatures restarà oberta durant el mes de febrer i fins al 8 de març de 2017.

l taller consta d’una part teòrica sobre el concepte d’emprenedor, exemplificat a partir  de persones properes de la mateixa comarca, per exemple l’empresa Bauma; s’han explorat les habilitats que ha de tenir un emprenedor/a (creativitat, iniciativa, perseverança, capacitat d’organització, responsabilitat etc..); s’ha fet una aturada al concepte de  tolerància al fracàs, entenent aquest com una manera d’adquirir experiència.

Un segon apartat, s’ha dedicat a les Bones Idees, imprescindibles per crear empreses (observació de la societat, avançar-se a les modes, observar mancances i/o necessitats). També es va dedicar un espai al concepte d’emprenedoria social a partir d’empreses com La Fageda.

La segona part del Taller va tenir un caràcter més pràctic; s’orientà a la realització d’una Pluja d’Idees a partir de la tècnica del Full Giratori en el qual els alumnes, organitzats a partir de grups de 5 persones, havien d’anotar el major nombre d’idees a partir dels conceptes treballats en la primera mart del Taller. Posteriorment es va fer un recomptes de les idees anotades i es va debatre la seva viabilitat.

A la part final, es va presentar la fitxa que haurà de ser el guió del concurs sobre la Idea de negoci Creativa en el que prendran part el mes del març.

img-20161107-wa0001

img-20161107-wa0003