3r i 4t d’ESO assisteixen a la representació de l’obra “CASA”, sobre persones refugiades.


L’alumnat de tercer i quart d’ESO va assistir al teatre Bolet a la representació de l’obra CASA creada per un grup de joves del Garraf sobre persones refugiades i emmarcada en l’activitat de teatre social. L’obra està promoguda per l’Aula d’Activitats Teatrals Tracart.
El text de l’obra va sorgir del material generat pels propis participants del curs, amb el treball fet amb diferents llenguatges escènics. La dramatúrgia també inclou textos de la novel·la Llàgrimes de sal de Lidia Tilotta i Pietro Bartolo, i del poema Refugiats de Brian Bilston. Casa recorda les causes que obliguen milions de persones a fugir de casa i interpel·la el públic sobre el paper de la societat davant la greu situació de les persones que cerquen refugi.
Al llarg de quaranta minuts l’obra explora la situació de les persones refugiades des de diferents punts de vista. Recull el testimoni d’una jove refugiada siriana i planteja diversos temes com les migracions europees d’altres èpoques, la mort de milers de persones al mediterrani, el tancament de fronteres, el comerç d’armes, els conflictes armats, la resposta d’Europa i dels mitjans de comunicació, i els prejudicis i les pors de la societat, entre d’altres.
Al final de la representació, abans de tornar a l’escola, es va obrir un debat en el qual va poder prendre part tot el públic assistent.